'Drie boeken': aflevering 163: Wim Oosterlinck praat met Evy Gruyaert

6 december 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. In aflevering 163 is zijn gast radio- en tv-presentatrice Evy Gruyaert.

"Ik lees heel veel dingen die te maken hebben met hoe de mens ineenzit: algemene wellbeing, over ademen, meditatie, mindful zijn voor kinderen.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/12/06/drie-boeken-163-evy-gruyaert/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/6ee4SxWoaHSPRyQiHKzROp


Evy Gruyaert (1979) is radio- en tv-presentatrice. Ze werd bekend als omroepster bij één, presenteerde verschillende televisieprogramma’s en werkte ook voor Radio Donna. Ze presenteerde ook op tv-zender Play Vier en bij Nostalgie op de radio.

Evy heeft ook boeken geschreven. De volledige lijst hoor je in deze podcast. Maar ik noem toch even Start 2 run, dat ze hielp op de kaart te zetten, en haar recentste boek op het moment dat we elkaar spreken: Start to feel great.

Evy1


Ik ging bij haar thuis langs in Astene bij Deinze in Oost-Vlaanderen, waar ze woont met haar man, hun twee kinderen Alec en Helena en een viertal poezen. We gingen zitten in de woonkamer, aan een tafel waar haar drie boeken al klaarlagen. Evy vertelt over het enige boek dat ze als kind uitleende in de bibliotheek, een boek over hiërogliefen, over de twee boeken over Jezus die ze cadeau kreeg van een priester. Het gaat over jezelf leren kennen, over lopen en wandelen, over cakes en taarten, over migraine en ASS. En ze vertelt over het moment dat ze zich terugtrok aan een kapelletje toen ze in het middelbaar eigenlijk het einde van de examens moest gaan vieren.

Evy2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Evy Gruyaert:
1. Kirsten Plessers: Psycholopen
2. Tom De Prest: Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent
3. Peter Ampe, Emily Rammant: Abnormaal goed

Luister hier naar aflevering 163 met Evy Gruyaert. (via Apple Podcasts): https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000588966967

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/12/06/drie-boeken-163-evy-gruyaert/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Evy3