'Drie boeken': aflevering 164: Wim Oosterlinck praat met Angelique Van Ombergen

13 december 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. In aflevering 164 is zijn gast wetenschapster bij de Europese Ruimtevaart Organisatie Angelique Van Ombergen.

"Mijn vrouw en ik spreken vaak af om in plaats van een serie of film te kijken, een boek te lezen. Samen in de zetel zitten en allebei een boek lezen, gezellig met een dekentje, een kaarsje, een theetje.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomst...

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episo...


Angelique Van Ombergen (1989) werkt als wetenschapster bij de ESA, de Europese Ruimtevaart Organisatie. Haar titel is: Discipline Lead for Life Sciences at European Space Agency. Wat dat precies betekent, legt ze in deze podcast zelf uit, maar het is supercool. Ze is doctor in de medische wetenschappen en professor. Ze heeft ook verschillende boeken geschreven, onder meer 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap.

Kafka


Ze woont samen met haar vrouw Femke en hun twee kindjes Rover en Donna afwisselend in Nederland en in België. Ik zocht haar op in hun huis in Haasdonk bij Beveren in Oost-Vlaanderen. Ze zat nog volop in een online vergadering toen haar vrouw mij binnenliet.

We gingen in de zetel zitten. Ze vertelt over voorlezen aan de kinderen, over de verdeling van de boeken tussen Nederland en België, over hoe ze als kind een obsessie had voor atlassen. Ze vertelt hoe ze soms denkt dat ze alleen maar zou willen schrijven, teruggetrokken als een kluizenaar. Over vergaderen in Japan, over Belgische experimenten in de ruimte. En ik vraag haar of ze zelf astronaut wil worden. Ze legt uit waarom niet.


Harry Potter and the Philosophers Stone Book Cover

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Angelique Van Ombergen:

1. Haruki Murakami: Kafka on the Shore

2. J.K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone

3. Dallas Campbell: Ad Astra: An Illustrated Guide to Leaving the Planet

Luister hier naar aflevering 164 met Angelique Van Ombergen (via Apple Podcasts): https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000589975956

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/12/13/drie-boeken-164-angelique-van-ombergen/


Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Ad astra