'Drie boeken': aflevering 171: Wim Oosterlinck praat met Amir Bachrouri

31 januari 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. In aflevering 171 is zijn gast voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad Amir Bachrouri.

"Boeken moeten ons niet alleen doen ontspannen, ze moeten ons ook een spiegel voorhouden.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/01/31/drie-boeken-171-amir-bachrouri/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/2Nnax8UEVMnHPwpzwgIHjq


Amir Bachrouri (2002) is voorzitter van de Vlaamse jeugdraad, een adviesorgaan dat de Vlaamse regering adviseert over zaken die met jeugd te maken hebben. Hij studeert daarnaast ook rechten. We moesten een eerdere afspraak verzetten omdat hij evaluatie boekhouden had, waarvoor hij uiteindelijk niks gestudeerd had, geeft hij in deze podcast toe. Hij is ook nog actief en geëngageerd in het jeugdverenigingsleven en in het jeugdwerk.

We hadden afgesproken in de Arena Bibliotheek in Deurne, waar hij in de buurt woont. We gingen zitten aan een grote tafel tussen de boekenrekken; bibliothecaris Monica luisterde nieuwsgierig en verrukt mee aan een tafeltje vlakbij.

AB1


Amir Bachrouri vertelt over het belang van boeken voor hem, over zijn studies en zijn uitgebreide engagement, over zijn studentenjobs ondermeer in de Quick. Het gaat over zijn moeder die het belang van onderwijs centraal stelde in het gezin, over politiek en mensen die hem bepaalde boeken aanraadden. Ik vroeg hem ook wanneer hij tussen al die bezigheden door in godsnaam studeert voor zijn examens, en wanneer hij in de politiek gaat. Zijn antwoord is duidelijk. Ik vermeld graag nog even dat de man die je hoort, op het moment van ons gesprek 19 jaar is.

AB2


Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Amir Bachrouri:

1. Paul Scheffer: Het land van aankomst
2. Mohamed Choukri: Hongerjaren
3. Herman Brusselmans: De man die werk vond

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/01/31/drie-boeken-171-amir-bachrouri/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

AB3