'Drie boeken': aflevering 173: Wim Oosterlinck praat met Jozefien Mombaerts

14 februari 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. In aflevering 173 is zijn gast theatermaakster Jozefien Mombaerts.


"Als er in de titel van een boek ziekte en dood staat, dan vind ik het al goed eigenlijk, dat is al een reden om het te kopen, dan ben ik zó benieuwd."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/02/14/drie-boeken-173-jozefien-mombaerts/

De boekenkast van Jozefien Mombaerts 2


Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/3nwnW5YbR3IuY5Txvpu1W3

Jozefien Mombaerts (1987) is theatermaakster en samen met Cindy Godefroi de nieuwe artistiek leidster van het festival Theater aan Zee in Oostende.
Zelf maakte ze onder meer Europa - haar eindwerk aan de Toneelacademie van Maastricht - en Pleidooi voor zelfmoord.
Ze woont in Destelbergen bij Gent samen met haar man, acteur Johan Heldenbergh. Als Johan het over zijn Fien heeft, dan heeft hij het over haar. Ze hebben samen een zoontje: Wolf.

Jm1


Jozefien en ik gingen zitten aan de grote livingtafel, waar haar drie boeken al klaar lagen.
Ze vertelt over de bibliotheek van Melle, waar ze opgroeide. Over het moment dat ze besefte dat ze theater wou doen, over liefde en dood.
Haar man Johan Heldenbergh was thuis, hij zat te werken op zijn laptop en luisterde mee van in de kamer ernaast - af en toe ging het ook even over hem.
Jozefien verklapt het nieuwe thema van Theater aan Zee en ze vertelt over de nieuwe voorstelling die ze samen met haar man aan het maken is.

Jm2


Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Jozefien Mombaerts:

1. Connie Palmen: Geheel de uwe
2. Alessandro Baricco: Oceaan van een zee
3. Marguerite Duras: De ziekte van de dood

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/02/14/drie-boeken-173-jozefien-mombaerts/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Jm3