'Drie boeken': aflevering 177: Wim Oosterlinck praat met Fenne Kuppens

14 maart 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. In aflevering 177 is zijn gast zangeres Fenne Kuppens van Whispering Sons.


"Ik lees altijd veel poëzie als ik aan het schrijven ben, puur om de vorm aan te voelen van lyrics schrijven.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/03/14/drie-boeken-177-fenne-kuppens/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/0gbvfctlJGml6jedjEvM7K

Boekenkastfenne


Fenne Kuppens (1993), geboren in Heusden-Zolder, is de zangeres van de Belgische rocksensatie Whispering Sons. Ze maken geweldige donkere, new wave-achtige muziek gedragen door de indrukwekkende, zware stem van Fenne.

Whispering Sons won Humo’s Rock Rally in 2016. Hun eerste album heette Image (2018), hun tweede album was Several Others (2021). Op het moment van ons gesprek waren ze bezig aan hun derde album.

Faith hope carnage


Fenne Kuppens woont in Brussel, op een appartement in de buurt van het zuidstation. Ik zag meteen een kast vol vinylplaten én een boekenkast. We gingen aan tafel zitten en ze vertelt over literatuur studeren, hoe dat in haar geval schadelijk was voor haar boekenliefde. Over de dichters die haar begeleiden als ze nummers voor een nieuwe plaat schrijft. En je hoort hoe een boek je kan veranderen, in de zin dat het je een diep inzicht over jezelf kan geven waaraan je nog niet gedacht had. Wonderlijk en heel intiem wat Fenne Kuppens over een van haar drie boeken vertelt. En we horen wat er op de achterbank in de tourbus van Whispering Sons gebeurt.

Heerlijk monster

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Fenne Kuppens:

1. Nick Cave, Sean O’Hagan: Faith, Hope and Carnage
2. Fleur Pierets: Heerlijk monster
3. Olivia Laing: Funny Weather: Art in an Emergency.

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/03/14/drie-boeken-177-fenne-kuppens/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Olivia laing