'Drie boeken': aflevering 184: Wim Oosterlinck praat met Liesbet Slegers

2 mei 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 184 is kinderboekenschrijfster Liesbet Slegers.


"Ik wil zo vrij mogelijk zijn in mijn hoofd om dingen te maken, ik wil zeker niets kopiëren. Daarom koop ik niet zo veel kinderboeken, maar veel meer romans.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/04/24/drie-boeken-184-liesbet-slegers/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/1vaTjo4p54YU0c6rwdJrSZ

De boekenkast van Liesbet Slegers rotated

Deze aflevering werd opgenomen voor publiek tijdens Vlaanderenleestdag in de bibliotheek van Geel.

Liesbet Slegers (1975) is kinderboekenschrijfster. Ze schrijft en tekent onder meer Karel en Kaatje, vooral voor peuters en kleuters. Ze heeft ook een reeks over Rik en Sam, en een reeks over verschillende beroepen. Ze woont in Herentals samen met haar man en hun twee dochters Roos en Fien.

Ze vertelt tijdens ons gesprek hoe haar lezen eigenlijk begon op de Boekenbeurs in Antwerpen. Over de man die haar leerde lezen, en het is iemand die je niet zou verwachten. Ik vraag of ze het boekenvirus aan haar dochters heeft doorgegeven. Of ze niet soms de behoefte voelt om zelf een roman te schrijven.

LS1


Het gaat over het ontstaan van haar figuurtje Karel en haar bijzondere sollicitatie bij de uitgeverij. Over hoe er altijd iets van jezelf in je werk zit. En we worden hier geconfronteerd met een schrijfster die zoveel boeken geschreven heeft dat ze letterlijk de tel kwijt is: ze weet niet hoeveel boeken ze al gemaakt heeft.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Liesbet Slegers:

1. Herman Brusselmans: Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper
2. Khaled Hosseini: De vliegeraar
3. Ludo Enckels, Machteld Bernaert: Hap voor hap

LS2


Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/04/24/drie-boeken-184-liesbet-slegers/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

LS3