'Drie boeken': aflevering 194: Wim Oosterlinck praat met Senne Misplon

12 juli 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 194 is transman en woordvoerder van 'Wel Jong Niet Hetero' Senne Misplon.


"Ik ben een aspirant-lezer, ik wil graag heel veel lezen. Ik begin vaak aan een boek, maar vergeet soms het bestaan ervan. Ik lees dus heel graag, maar de vraag is wanneer.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/07/11/drie-boeken-194-senne-misplon/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/68yJon4qiHopZ7b5s7fMB3

Senne1

Senne Misplon (1998) is geboren in Torhout. Hij is transman, activist en tot augustus 2023 woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero. Hij probeert mensen te informeren over het landschap van gender en seksuele diversiteit. We hadden afgesproken in het Baudelopark in Gent, we gingen uiteindelijk op een bankje op de Blekersdijk zitten, aan het water. Met spelende kinderen op de achtergrond, passerende en parkerende auto’s achter ons.
Senne vertelt over zijn nieuwe systeem om zichzelf aan het lezen te krijgen, namelijk mét het lief een hoofdstukje voor het slapengaan. Hij gaat over de vermoeidheid die hij voelt na een vijftal jaar activisme. Over transjoy, zelfzorg en therapie. Over de transjongen die plots in zijn klas kwam, waardoor hij een spiegel voor zich kreeg. En ik vraag hem welke vraag over zichzelf hij niet meer kan horen.

Senne2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Senne Misplon:

1. Alok Vaid-Menon: Beyond the gender binary
2. Chris Anderson: De TED methode
3. Nina Mouton: Zelfzorg

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/07/11/drie-boeken-194-senne-misplon/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Senne3