'Drie boeken': aflevering 204: Wim Oosterlinck praat met Tijmen Govaerts

18 september 2023

In de podcast 'Drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 204 is acteur Tijmen Govaert ( acteur Tijmen Govaerts (Girl, Muidhond, Tori et Lokita).

"Ik denk dat ik in literatuur en cinema vaak op zoek ben naar zaken om mezelf minder belangrijk te voelen. Niet dat ik mij heel belangrijk voel, maar het helpt mij om te beseffen dat wij maar kleine wezens zijn.”

Boekenkast tijmen govaerts

Tijmen Govaerts (1994) is een Vlaams acteur, geboren in Mechelen. Hij was ondermeer te zien in de film Girl van Lukas Dhont, in Muidhond van Patrice Toye en in de film Tori et Lokita van Jean-Pierre en Luc Dardenne. Je kan hem ook op televisie aan het werk zien, onder meer in Twee zomers van Tom Lenaerts. We hadden afgesproken in het appartement in Brussel waar Tijmen sinds kort woont met zijn vriendin: prachtige foto’s en kunst aan de muren, een stapel boeken tegen de muur, geen boekenkast. We gingen aan tafel zitten om te praten.

De verzegelde tijd

Tijmen begint met een boek uit de boekenkast van zijn moeder. Hij vertelt over zijn favoriete filmmaker en zijn favoriete fotograaf. Ik kon niet nalaten te vragen hoe het was om te werken met de broers Dardenne, hoe zij te werk gaan. En hij vertelt over zijn droom om radiopresentator te worden, en het moment waarop die droom aan diggelen geslagen werd.

Milan kundera

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Tijmen Govaerts:

1. Milan Kundera: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
2. Andrei Tarkovski: De verzegelde tijd
3. Max Pinckers: Max Pinckers’ a book by Hans Theys

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomst...

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substac...

Wim Oosterlinck

Max pinchers