'Drie boeken': aflevering 205: Wim Oosterlinck praat met Tess Uyterhoeven

25 september 2023

In zijn podcast 'Drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 205 is televisie-reportagemaakster Tess Uytterhoeven.

"Ik vind een boek lezen een beetje op reis gaan, net zoals een goede conversatie: je leert altijd iets vanuit een ander perspectief bekijken.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomst...

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episo...

20230925 AV boekenkast tess

Tess Uytterhoeven is reportagemaakster bij Woestijnvis. Ze begon haar televisiecarrière bij Man Bijt Hond, maakte de documentairereeks Ooit vrij, waarin ze gedetineerden in de gevangenis volgt, ze sloot minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en vijf andere machthebbers op voor de reeks Recht naar de gevangenis, en ze interviewde de slachtoffers van Bart De Pauw voor de reportagereeks Het proces dat niemand wou. Ze is de dochter van televisiemaker Mark Uytterhoeven.

20230925 AV the color purple

Ik ging bij haar langs in Mechelen, waar ze woont met haar vrouw en hun twee kinderen. We gingen aan de keukentafel zitten. Ze kiest het boek waarover ze haar thesis maakte toen ze taal- en letterkunde studeerde, en vertelt waarom ze niets meer mag bijstuderen. Ze vertelt hoe zij en haar vrouw op reis in Mexico, ’s avonds samen in bed allebei hetzelfde boek lazen op de ereader. Over antropologie en womanism, over strips lezen, over opgroeien met een beroemde vader.

20230925 AV onder buren

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Tess Uytterhoeven:

1. Alice Walker: The Color Purple
2. Juli Zeh: Onder Buren
3. David Graeber en David Wengrow: Het Begin Van Alles

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomst...

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substac...

Wim Oosterlinck

20230915 AV het begin van alles