'Drie boeken': aflevering 216: Wim Oosterlinck praat met Aya Sabi

5 december 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 216 is schrijfster Aya Sabi.


"Ik denk echt dat lezen de zin van mijn leven is."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/12/05/drie-boeken-216-aya-sabi/

Aya in Slegte


Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/7iKM1z8BWQ07y19hl9qC6n

In deze aflevering is mijn gast Aya Sabi, de schrijfster van het boek Half leven, dat ik uitstekend vond, maar waar ze ook veel negatieve reacties op kreeg, vertelt ze in deze podcast. Het is het verhaal van drie generaties vrouwen, in Marokko en in Nederland.

Aya Sabi heeft ook een verhalenbundel gepubliceerd, Verkruimeld land, en ze schreef het Juli-deeltje van de Maanden-reeks van uitgeverij Das Mag. Ze geeft ook les in Genk.

Aya1


We waren voor deze aflevering uitgenodigd in boekhandel De Slegte op de Wapper naast het Rubenshuis in Antwerpen. We kregen een plekje tussen de antiquarische boeken, voor kasten vol zeldzame oude uitgaves.

Aya Sabi kiest drie boeken, waarvan ze één niet gevonden heeft omdat ze net, een week voor ons gesprek, verhuisd is.

Ze zegt dat boeken de zin zijn van haar leven, hoe ze als kind heimelijk in bed las, en dat ze nét een cassette ontdekt heeft waarop haar grootvader en haar grootmoeder te horen zijn, die niet konden lezen of schrijven.

Aya2


De drie boeken van Aya Sabi zijn:

1. Leila Abouzeid: Het jaar van de olifant
2. Adania Shibli: Een klein detail
3. Jeroen Brouwers: Bezonken rood

Aya Sabi is op donderdagmiddag 21 december 2023 te gast in de Paarse Zetel in Bibliotheek De Krook. Tussen 12.30 en 13.15 uur praat Griet Pauwels met haar.


Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomst...

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com

Wim Oosterlinck

Aya3