'Drie boeken': aflevering 221: Wim Oosterlinck praat met Tessa Kerre

9 januari 2024

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 221 is hematologe Tessa Kerre.


"Het is een beetje ziekelijk aan het worden. Ik lijd aan tsundoku, zoals ze in het Japans zeggen: meer boeken kopen dan je kan lezen.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/01/09/drie-boeken-221-tessa-kerre/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/4bDqb9GlMLRpR4j9tD7fWT

De boekenkast van Tessa Kerre


Tessa Kerre (1972) is hematologe in Gent en was te zien in de reeks Topdokters op televisie. In haar job heeft ze veel te maken met mensen die kanker hebben.

Zij en haar man zijn dol op boeken. Ze hebben beslist dat boeken een belangrijkere rol moeten gaan spelen in hun huis in Gent, dus ze willen graag een grote boekenkast in de living. Tijdens mijn bezoek stonden de boeken nog over het huis verspreid.

TK1


Ons gesprek gaat over: haar oerboek, het boek dat ze als kind in de hangmat bij haar ouders thuis las. Het boek waarin ze bij het herlezen ontdekte dat de droom van haar job erin beschreven staat.

Over het vaste boeken-koopritueel van haar en haar man op zaterdagvoormiddag. Over lezen op reis en op vakantie, over familiekronieken, over dikke kanjers, en vooral: over een grote passie voor boeken.

TK2


De drie boeken van Tessa Kerre zijn:

1. Gabriel García Márquez: Honderd jaar eenzaamheid
2. Thomas Mann: De toverberg
3. Claire Keegan: Small things like these

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/01/09/drie-boeken-221-tessa-kerre/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com

Wim Oosterlinck

TK3