'Drie boeken': aflevering 234: Wim Oosterlinck praat met Jonas Vermeulen

10 april 2024

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 234 is financieel adviseur Jonas Vermeulen.

"De luchthaven is mijn valkuil. Ik weet dat ik plaats moet houden in mijn rugzak als ik naar de luchthaven ga, want daar koop ik altijd boeken."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/04/09/drie-boeken-234-jonas-vermeulen/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/0K49KU8jZ0er2mvJXNB634?si=QTrGHYbLQPKXqX-


Ik ken Jonas Vermeulen vanop TikTok, waar hij in korte filmpjes tips geeft rond personal finance. Het gaat over keuzes maken en investeren; hij heeft ook een Belgische FIRE-community opgericht. FIRE gaat over zorgen dat je financieel onafhankelijk wordt om meer het leven te leiden waarvoor je zelf kiest.

Jonas woont met zijn vriendin in Zwitserland; ik praatte met hem bij mij thuis in Gent toen hij even op familiebezoek in België was.

Ons gesprek gaat over het boek dat hem deed beslissen om zijn persoonlijke financiën anders aan te pakken en anders met geld om te gaan.

Jonas1


Over het moment dat hij besliste om ontslag te nemen op zijn werk en zelf een eigen zaak uit te bouwen. Over boeken als bron van kennis, over TikTok, hij vertelt wanneer hij zelf financieel onafhankelijk zal zijn en waarom hij geen vastgoed op jonge leeftijd meer zou kopen als hij het opnieuw zou kunnen doen. En ik vraag hem wat de grootste fout is die wij volgens hem allemaal maken bij onze persoonlijke financiën.

Jonas2


De drie boeken van Jonas Vermeulen zijn:

1. Tony Robbins: Unshakeable
2. Ken Follet: The Century Trilogy
3. Marilee Adams:
Change your questions, change your life

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/04/09/drie-boeken-234-jonas-vermeulen/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com

Wim Oosterlinck

Jonas3