'Drie boeken': aflevering 24: Wim Oosterlinck praat met Frieda Van Wijck

21 april 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: Frieda Van Wijck.

Frieda Van Wijck

Frieda Van Wijck (1950) is gewezen tv-presentatrice en journaliste.

Ze maakte nieuws- en entertainmentprogramma's voor de VRT, onder meer De Laatste Show, Panorama, Terzake, In Alle Staten, Coninx en Van Wijck, De Zevende Dag, Ten Huize van en De Klas van Frieda.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/04/21/drie-boeken-24-frieda-van-wijck/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Hilary Mantel

Bibliotheek Van Wijck

"Mijn drie zussen en ik speelden vroeger bibliotheek voor de buurt. Ik heb nu nog oude stripverhalen waarin een sticker hangt: Bibliotheek Van Wijck."

Ons gesprek ging over Bibliotheek Van Wijck, over de onverbiddelijke strijd tussen Frieda en haar man over een nieuw boek. En er is ook het moment waarop Frieda Van Wijck mij absoluut wil doen lachen met een grap van Guust Flater via de webcam.

Deze aflevering is opgenomen in volle coronacrisis, dus op afstand. Frieda Van Wijck zat thuis in Leuven, ik in Gent. Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Frieda Van Wijck.

Guust Flater

De drie boeken

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Frieda Van Wijck:

1. Hilary Mantel: De spiegel & het licht
2. André Franquin: Guust Flater
3.
Stefan Zweig: Maria Stuart

Luister hier naar aflevering 24 van de podcast ‘drie boeken’ met tv-presentatrice Frieda Van Wijck: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Hier vind je alle auteurs en boeken in deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/04/21/drie-boeken-24-frieda-van-wijck/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Maria Stuart

© Wim Oosterlinck