'Drie boeken': aflevering 243: Wim Oosterlinck praat met Hilde Crevits

12 juni 2024

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 243 is Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits. Deze podcast werd opgenomen vòòr de verkiezingen.


"Ik ben geïnteresseerd in menselijke relaties, hoe mensen elkaar kunnen vernietigen, maar ook hoe er ontzettend mooie dingen kunen ontstaan; mijn drie boeken zijn daarop gebaseerd.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/06/11/drie-boeken-243-hilde-crevits/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/1RyeY5Po6QrOLNxB6O1ujN?si=V5R5-2QTRx-YZXRsMK_m3w

Ik sprak Hilde Crevits (1967) als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin kort voor de Vlaamse en federale verkiezingen van juni 2024.

Connie palmen


Ik trok naar Brussel, naar haar kabinet op de zevende verdieping van een overheidsgebouw. Een mooi ruim kantoor, met grote kunstwerken aan de muren, beeldjes, foto’s en enkele boeken verdeeld over twee boekenrekjes. Ik ging zitten aan tafel, terwijl zij nog aan de telefoon hing om afspraken te maken over een decreet waarvoor ze net na ons gesprek naar het Vlaams parlement zou moeten.

Ons gesprek gaat over de verhaaltjes die ze als kind schreef op de typemachine van haar vader, over haar leespassie als kind, over het boek dat ze onlangs van twee mensen cadeau gekregen heeft, en over relaties, relaties, relaties. Maar eerst wilde ze iets weten van haar man, en daarvoor had ze hem een berichtje gestuurd: de exacte afmetingen van hun boekenkast.

Baricco zijdeDe drie boeken van Hilde Crevits zijn:

1. Connie Palmen: ⁠De vriendschap⁠
2. Alessandro Baricco: ⁠Zijde⁠
3. Haruki Murakami: ⁠Ten zuiden van de grens

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/06/11/drie-boeken-243-hilde-crevits/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com

Wim Oosterlinck

Ten zuiden van de grens