'Drie boeken': aflevering 33: Wim Oosterlinck praat met Tom De Cock

23 juni 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: radiopresentator Tom De Cock.

Radiopresentator Tom De Cock (1983) werkte tot in juni 2020 voor VRT-jongerenzender MNM, waar hij ondermeer Planeet De Cock presenteerde en het gezicht was van De strafste school van Vlaanderen.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/06/23/drie-boeken-33-tom-de-cock/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Tom De Cock World War

"Ik geloof dat de boeken die je bezit en die je uitkiest in bepaalde periodes van je leven heel veel zeggen over wie je bent, waar je naar op zoek bent en wat er in je hoofd zit."

Tom De Cock woont in Kessel-Lo bij Leuven, samen met zijn man Maarten Janssens, die de baas is van VTM, en hun dochter Jasmijn.

We spraken elkaar in het bureau van Tom, waar een zetel staat, een microfoon om teksten in te lezen en boeken in de kast.

Ons gesprek ging over de thriller die hij als tiener schreef, en hoe het boek een bestseller werd. Over het boek dat Bart De Wever gelezen heeft omdat Tom De Cock het hem aangeraden had.

En over de bijzondere manier waarop hij elke avond voorleest aan zijn dochter Jasmijn.

Tom De Cock De meeste mensen deugen

De drie boeken

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Tom De Cock:

1. Max Brooks: World War Z

2. Rutger Bregman: De meeste mensen deugen

3. Ilja Leonard Pfeijffer: Grand Hotel Europa


Luister hier naar aflevering 33 van de podcast ‘drie boeken’ met radiopresentator Tom De Cock: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/06/23/drie-boeken-33-tom-de-cock/

Tom De Cock Grand Hotel Europa

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck