'Drie boeken': aflevering 34: Wim Oosterlinck praat met Maud Vanhauwaert

30 juni 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: dichteres Maud Vanhauwaert.

Maud Vanhauwaert (1984) was in 2018 en 2019 stadsdichter van Antwerpen.

Ze heeft verschillende dichtbundels uitgebracht, prijzen gekregen voor haar poëzie en ze doet graag projecten, performances en installaties rond poëzie.

"Ik vind het altijd bizar om te bedenken dat de ultieme leeservaring een boek is dat je verscheurd achterlaat. Dat dat de ultieme emotie is waar wij als lezer naar op zoek zijn."

Luister hier naar deze aflevering:https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/06/30/drie-boeken-34-maud-vanhauwaert/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Maud Pessoa

We spraken elkaar op de zolderkamer van haar huis in Antwerpen. Op die kamer schrijft ze meestal, en het raam kijkt uit op de Sint-Jacobskerk waar Peter Paul Rubens begraven ligt. Mauds vriendin was beneden aan het werk; hun dochtertje lag één verdieping onder ons te slapen. Het was een kwestie van minuten vòòr ze wakker zou worden, en dan zouden we wel even moeten onderbreken, waarschuwde Maud, want dat wakker worden zou niet stilletjes verlopen.

Ons gesprek ging over jezelf uitgommen als schrijver, over het leesritueel van haar vader én over haar eigen speciale leeservaring op het Eiland van de Zwangere Maagd in Maleisië. En we deden ook een heus Fernando Pessoa-leesexperiment.

Maud Batus

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Maud Vanhauwaert:

1. Fernando Pessoa: Het boek der rusteloosheid

2. Battus: Opperlans!

3. Connie Palmen: Jij zegt het


Luister hier naar aflevering 34 van de podcast ‘drie boeken’ met dichteres Maud Vanhauwaert: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/06/30/drie-boeken-34-maud-vanhauwaert/

Maud Connie

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck