'Drie boeken': aflevering 36: Wim Oosterlinck praat met Freek Braeckman

14 juli 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: nieuwsanker en televisiepresentator Freek Braeckman.

Freek Braeckman (1979) heeft gewerkt voor Radio 2 en voor Karrewiet, hij heeft verschillende televisieprogramma’s gepresenteerd, waaronder Café Corsari, en is nu nieuwsanker bij VTM. Hij werd in 2009 winnaar van De Slimste Mens ter Wereld op televisie.

Vóór zijn mediacarrière was hij meermaals Belgisch Kampioen schermen.

Freek Braeckman woont in Gent. We hebben gepraat op de koer van zijn huis, waar hij woont met zijn vrouw, hun twee kinderen en hun hondje Pip, dat mij meteen wild tegemoet sprong.

Daantje de wereldkampioen

"Af en toe kom je boeken tegen die een rechtstreekse toegang vinden naar het diepst verscholen plekje van je hart. Ik zeg tegen mijn vrienden: wie mij wil begrijpen, moet Caesarion van Tommy Wieringa lezen."

Het werd een heel intens en persoonlijk gesprek. Over de schrijver met wie Freek samen een boek aan de koning cadeau ging doen. Over boeken in het containerpark. Over het boek dat je moet lezen als je Freek echt wil leren kennen. En over de bekende schrijvende buurman van zijn grootvader in Aalst.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/07/07/drie-boeken-36-freek-braeckman/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Caesarion

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Freek Braeckman:

1. Roald Dahl: Daantje de wereldkampioen

2. Steven Levitt & Stephen Dubner: Freakonomics

3. Tommy Wieringa: Caesarion

Luister hier naar aflevering 36 van de podcast ‘drie boeken’ met nieuwsanker Freek Braeckman: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/07/07/drie-boeken-36-freek-braeckman/

Freakonomics

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck