'Drie boeken': aflevering 43: Wim Oosterlinck praat met Franky De Smet - Van Damme

1 september 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: metalzanger Franky De Smet - Van Damme.

Dit is een extra aflevering (verschenen 28 augustus ll.) naar aanleiding van de start van Wim Oosterlinck bij digitaal rockstation Willy.

Franky De Smet - Van Damme (1969) is de zanger van de grootste metalband ooit in Vlaanderen: Channel Zero. Channel Zero werd beroemd met hits als Help, Suck My Energy en Black Fuel, een nummer waarover het even gaat in ons gesprek. Hij heeft ook een eigen bier: Turbeau Noir.

We hadden afgesproken bij hem thuis in Brugge. We zaten in de woonkamer, waar wat reclamepanelen staan voor zijn bier – reclamepanelen in de vorm van gitaren – en met een gigantische televisie die hij ooit gewonnen heeft op Qmusic (!), vertelde hij achteraf.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/08/28/drie-boeken-43-franky-de-smet-van-damme/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Tegen alle vijanden

Franky De Smet – Van Damme heeft drie boeken gekozen met een politiek-maatschappelijke inslag. En als hij begint te vertellen, dan is hij een spraakwaterval. Luister mee naar de passie en de kwaadheid van deze man. Over de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten, over wat er mis is met het globale financiële systeem. En over waar die kwaadheid bij hem persoonlijk vandaan komt.

“Het nummer Black Fuel van Channel Zero was een aanklacht tegen het systeem, en als ik zie wat ik graag lees, dan is daat bijna elke keer een soort verduidelijking daarvan.”

Money land

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Franky De Smet - Van Damme:

1. Richard A. Clarke: Tegen alle vijanden

2. Oliver Bullough: Moneyland

3. Edward Snowden: Onuitwisbaar

Luister hier naar aflevering 43 van de podcast ‘drie boeken’ met metalzanger Franky De Smet - Van Damme van Channel Zero: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Onuitwisbaar

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/08/28/drie-boeken-43-franky-de-smet-van-damme/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck