'Drie boeken': aflevering 46: Wim Oosterlinck praat met Fleur van Groningen

15 september 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: schrijfster en columniste Fleur van Groningen, bekend van haar boek Leven zonder filter over hoogsensitiviteit.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpre...

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/...

Schrijfster Fleur Van Groningen (1982) woont in Bornem samen met haar man Seppe van Groeningen en hun zoontje Rex, geboren in januari 2019.

Fleur is columniste, cartooniste, ze schildert, maakt muziek maar is vooral bekend van haar boeken. Leven zonder filter, haar boek over hoogsensitiviteit, was een grote bestseller in ons land.

We hadden afgesproken bij uitgeverij Horizon in Antwerpen, die de boeken van Fleur uitgeeft (en ook mijn boek heeft uitgegeven). We zaten in een zaaltje, omringd door kunstwerken van de uitgeverij.

Fvg 1

“Ik lees veel non-fictie, vooral boeken die met psychologie en zelfs spiritualiteit te maken hebben, alles wat mij helpt om aan mezelf te werken.”

Ons gesprek ging over zelfontwikkeling, werken aan jezelf, en waarom ze stopte met haar wekelijkse column. Over hoe je met twee schrijvers samen leeft, hoe ze opgroeide in een sekte. En over seksmoppen.

Fvg G 2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Fleur van Groningen:

1. Rainer Maria Rilke: Brieven aan een jonge dichter
2. Alice Miller: Het drama van het begaafde kind
3. Richard Bach: Jonathan Livingston Zeemeeuw

Luister hier naar aflevering 46 van de podcast ‘drie boeken’ met schrijfster en columniste Fleur van Groningen: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949


Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/09/15/drie-boeken-46-fleur-van-groningen/

Fv G 3

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck