'Drie boeken': aflevering 48: Wim Oosterlinck praat met zangeres Lady Linn

29 september 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: zangeres Lady Linn.

Lien De Greef (1981) ken je als zangeres Lady Linn, bekend van Lady Linn and her Magnificent Seven. Ze was ook te zien in Liefde voor Muziek op VTM, en zingt bij housedj Red D.

Ik was bij Lien en haar man Filip thuis in Laarne, waar Lien en ik buiten aan de tuintafel gingen zitten praten. Het was een bijzondere dag in het gezin: de eerste dag dat hun jongste zoontje Aimé naar de crèche was.

We hebben gepraat over het ontbreken van een bibliotheek bij Lien thuis, over haar voorkeur voor boeken in het Nederlands en hoe soms een boek haar beïnvloedt bij het schrijven van muziek. En over wat ze net ontdekt had: dat je naast een baby in bed een boek kan lezen op je gsm.

LL1

"Ik grijp vaak terug naar dezelfde schrijvers omdat ik hun schrijfstijl heel tof vind. Als een stijl mij verveelt, durf ik soms na drie regels al stoppen.”

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/09/29/drie-boeken-48-lien-de-greef/


Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

LL2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Lady Linn:

1. Remco Campert: Het satijnen hart

2. Arnon Grunberg: Tirza

3. Dimitri Verhulst: De laatkomer

Luister hier naar aflevering 48 van de podcast ‘drie boeken’ met zangeres Lady Linn: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering:

https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/09/29/drie-boeken-48-lien-de-greef/

LL3

Veel luister- en leesgenot!

Wim Oosterlinck