'Drie boeken': aflevering 58: Wim Oosterlinck praat met tv-presentatrice An Lemmens

8 december 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: tv-presentatrice An Lemmens.

An Lemmens (1980) is televisiepresentatrice. Ze was onder meer te zien in The Voice, Boer zkt vrouw, So You Think You Can Dance en vroeger op TMF. Ze heeft ook op de radio gepresenteerd, bij Studio Brussel en bij Qmusic. Ik heb An ooit ontmoet op een festival net voor ze de Red Hot Chili Peppers ging interviewen, van wie ze grote fan is. Ze heeft een dochter Zappa-Rosa met kunstenaar Arne Quinze, met wie ze nu niet meer samen is. Ze heeft nog een bekende ex over wie het even gaat in deze aflevering: Sean D’Hondt.

Luister hier naar deze aflevering : https://wimoosterlinck.wordpre...

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/...


Annefrank

"Ik lees graag over menselijke relaties, hoe dat kan fout lopen, welk standpunt je daarin inneemt."

We zaten bij An thuis in de woonkamer, coronaproof ver van elkaar en naast een open raam. Het gesprek ging over haar obsessie met de Tweede Wereldoorlog, over de nieuwe aanwinst in haar huis waarin ze graag zit te lezen: een zitzak van onmetelijke proporties. En over het ene boek dat ze zo slecht vond dat ze het in het zwembad gooide toen het uit was. Het hele gesprek werden we vergezeld door een schattig hondje dat zat te dommelen op haar schoot.

Geeklovejpg

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens An Lemmens:

1. Anne Frank: Het achterhuis

2. Katherine Dunn: Geek love

3. Wally Lamb: I Know This Much is True
Wally Lamb I Know This Much Is True

Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpre...

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck