'Drie boeken': aflevering 60: Wim Oosterlinck praat met slam poet Hind Eljadid

22 december 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: slam poet Hind Eljadid.

Hind Eljadid (1993) is slam poet, een dichteres die haar teksten op het podium brengt. Ze won in 2017 als eerste Belgische vrouw de Van Dale Spoken Award in de categorie poëzie. Ze treedt ook regelmatig op samen met haar zus Zahra.
We hadden afgesproken in het Te Boelaerpark in Antwerpen, waar ze vlakbij woont. Hind kwam aangestapt, haar drie boeken onder de arm, en we gingen zitten op een bankje, de hele tijd gepasseerd door wandelaars en joggers.

Vind hier deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/12/22/drie-boeken-60-hind-eljadid/
Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Potter

“Als ik mij als kind slecht voelde, probeerde ik via een boek te ontsnappen naar een andere wereld, naar een leven dat nog slechter ging dan het mijne."

Hind vertelt over hoe ze opgegroeid is in armoede, in zeer moeilijke omstandigheden, en over de emotionele band die ze daardoor heeft met Harry Potter. Het gaat over optreden samen met haar zus, over zelf schrijven, over haar eigen boek.

813 Derek Otte Toflof

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Hind Eljadid:

1. J.K. Rowling: Harry Potter en de geheime kamer

2. Derek Otte: Toflof

3. Amina Belôrf: Zonder het licht te breken


Amina

Luister hier naar aflevering 60 van de podcast ‘drie boeken’ met slam poet Hind Eljadid:
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes:https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/12/22/drie-boeken-60-hind-eljadid/