'Drie boeken': aflevering 68: Wim Oosterlinck praat met Celia Groothedde

16 februari 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: politica Celia Groothedde.

Celia Groothedde (1977) is politica voor de partij Groen. Ze is ook schrijfster onder de naam Celia Ledoux, ze heeft al twee boeken over het moederschap en een roman uitgebracht, en schrijft ook columns en opiniestukken.

De boekenkast van celia groothedde

"Mijn hele jeugd lang zijn boeken een ontsnapping geweest. Bij mijn grootouders kroop ik met mijn boek in de pruimenboom en dan zat ik daar warme pruimen te eten en boeken te lezen."

Ze woont in Sint-Lambrechts-Woluwe met haar twee kinderen. Beneden in het huis staat een boekenkast die er opvallend leeg uitziet - ze vertelt in deze aflevering hoe dat komt. Wij gingen boven aan tafel zitten om te praten over de drie boeken die ze gekozen heeft.

Ze vertelt het verhaal van haar familie en de oorlog en hoe ze opgroeide in armoede. Het gaat over lezen in de pruimenboom en wat je doet als Roald Dahl op is. Over politiek en feminisme. En ze vertelt hoe je Jip en Janneke moet voorlezen aan je kinderen. Een supertip.

Cg1

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Celia Groothedde:

1. Primo Levi: Is dit een mens


2. Sue Townsend: The Queen and I


3. Renate Dorrestein: Vóór alles een dame

Cg2

Luister hier naar aflevering 68 van de podcast ‘drie boeken’ met politica Celia Groothedde:
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/02/16/drie-boeken-68-celia-groothedde/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Cg3