'Drie boeken': aflevering 72: Wim Oosterlinck praat met Sien Volders

16 maart 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: schrijfster Sien Volders.

Sien Volders (1983) is de auteur van twee romans: Noord en recent Oogst, maar ze doet regelmatig nog andere jobs naast haar schrijverschap. Dat hoor je meteen in het begin van de aflevering. Ze is samen met Lieven Scheire, ze hebben drie kinderen en wonen in Sint-Amandsberg bij Gent.

We gingen zitten in de tuin, waar af en toe een loodgieter passeerde die binnen in huis aan het werk was. De tuin delen ze trouwens met Julie Mahieu én Jonas Geirnaert, die al in een eerdere aflevering van deze podcast zat.

Sv1

"Als een boek perfect is en het is uit, dan ben ik zodanig ontredderd dat ik niet weet wat ik moet doen, en dan is heel vaak het antwoord: gewoon opnieuw beginnen."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/03/16/drie-boeken-72-sien-volders/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Sv2

Sien vertelt over de ongelukkige boekenkast in haar living, over Astrid Lindgren lezen in Zweden in het Zweeds, over hoe ze haar derde keuzeboek niet gewoon gelezen heeft, maar hoe ze er rondgecirkeld heeft en ernaartoe heeft gelezen, om het te bewaren tot het einde.
Sien Volders verklapt haar drie superkrachten, die je met verstomming zullen slaan! En helemaal op het einde van deze aflevering vertelt ze nog over haar nieuwe, speciale hobby.

De boekenkast van sien volders

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Sien Volders:
1. Astrid Lindgren: Ronja de roversdochter
2. Toni Morrison: Sula
3. John Steinbeck: The Grapes of Wrath

Luister hier naar aflevering 72 van de podcast ‘drie boeken’ met schrijfster Sien Volders.
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Sv3

Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/03/16/drie-boeken-72-sien-volders/


Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck