'Drie boeken': aflevering 74: Wim Oosterlinck praat met Hannelore Knuts

30 maart 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: topmodel Hannelore Knuts.

Hannelore Knuts (1979) is topmodel. Ze werd geboren in Hasselt en gaf haar studies fotografie op om model te worden. Ze werd het gezicht van onder meer Chanel, Gucci en Prada; Ze stond zeven keer op de cover van Vogue en wordt de muze genoemd van Karl Lagerfeld en Jean Paul Gaultier.
Ik vraag haar in deze aflevering wat dat eigenlijk wil zeggen. En of het waar is.

De boekenkast van hannelore knuts

Hannelore Knuts heeft 10 jaar in New York gewoond, er zit dan ook een serieuze brok Engels in haar spreken. Ze woont nu in Antwerpen waar ik haar ging opzoeken in haar appartement in het centrum van de stad. We zaten aan tafel, naast een aquarium met vissen.

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/03/30/drie-boeken-74-hannelore-knuts/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

"Op modeshows was het soms moeilijk om te lezen omdat het zo'n hectische backstage is, maar omdat ik toch iets wou, las ik poëzie. Ik zat onder de tafel te lezen, daar was het rustig.”

HK1

Ons gesprek ging over haar verschillende boekencollecties op verschillende plaatsen. Over Boeddhisme en mediteren, over kinderverhalen. Ze vertelde ook uitgebreid over haar leven als topmodel, over de stamp die ze ooit op de catwalk kreeg van Naomi Campbell, over de outsider zijn, over hoe ze zich graag afzonderde tijdens de grote modeshows, door onder tafel te gaan zitten en poëzie te lezen.

Toen ik haar de eerste keer vroeg of ze wilde meedoen aan deze podcast, schreef ze terug: “Het feit dat je ervan uitgaat dat wij modellen meer lezen dan de food-labels op elk verdacht lekker stuk voedsel, is al een pluspunt.” Ik mocht dus. Ze schreef ook dat ze verslaafd is aan boeken. Ik was zeer benieuwd naar ons gesprek.

HK2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Hannelore Knuts:

1. Jack Kornfield: Wise Heart

2. Dr. Seuss: Stories

3. Emily Dickinson: Poetry

Luister hier naar aflevering 74 van de podcast ‘drie boeken’ met topmodel Hannelore Knuts
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/03/30/drie-boeken-74-hannelore-knuts/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

HK3