'Drie boeken': aflevering 79: Wim Oosterlinck praat met Peter Hinssen

4 mei 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: technologie-ondernemer en keynote-speaker Peter Hinssen.

"Ik ben een enorme geschiedenisfanaat. Ver naar de toekomst kijken en ver naar het verleden kijken, die twee blikken vind ik schitterend."

De apple boekenkast van peter hinssen

Peter Hinssen (1969) is technologie-ondernemer en keynote-speaker. Hij heeft verschillende start-ups opgericht, geleid en soms weer verkocht. Hij is volgens iedereen die hem ooit één keer aan het werk heeft gezien véruit de beste spreker van ons land. Hij reist de wereld rond om te spreken en bedrijven kennis te laten maken met digitalisering en nieuwe technologieën. Hij geeft ook les aan verschillende business scholen.

PH1

Ik heb gereden langs landelijke wegjes, velden, oneindige kasseistroken, om aan te komen op mijn bestemming, in Mater, een deelgemeente van Oudenaarde in Oost-Vlaanderen, in de buurt van waar Peter Hinssen woont. Hij had mij uitgenodigd in een kapel die hij gekocht heeft, schitterend ingericht als zijn werkplaats én privé-Apple museum. De naam van de kapel: de 'Apple Chapple'. Hij vertelt het zo meteen zelf.

PH2

In deze half-sacrale sfeer gingen we zitten, aan een tafel boven in de kapel. En vertelt Peter Hinssen over hoe hij als kind enorm veel las, in België én in Amerika, waar hij deels opgroeide. Over het boek dat zijn wereldbeeld voor altijd veranderde, een wereldbeeld waarin Europa en het Romeinse rijk centraal stond. Over deadlines, technologie en Apple natuurlijk. En over het boek dat hem inspireerde om zelf een bedrijf te beginnen.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Peter Hinssen:


1. Douglas Adams: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
2. Kevin Kelly: What Technology Wants
3. Peter Frankopan: The Silk Roads: A New History of the World

PH3

Luister hier naar aflevering 79 van de podcast ‘drie boeken’ met technologie-ondernemer en keynote-speaker Peter Hinssen: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle boeken in deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/05/04/drie-boeken-79-peter-hinssen/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck