'Drie boeken': aflevering 87: Wim Oosterlinck praat met Bent Van Looy

29 juni 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: presentator, muzikant en kunstenaar Bent Van Looy.

"Als kind was lezen Voor mij een soort evidentie. Als andere kinderen buiten gingen spelen, zat ik binnen te lezen."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/06/29/drie-boeken-87-bent-van-looy/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

De boekenkast van Bent Van Looy

Bent Van Looy (1976) is presentator, muzikant en kunstenaar. Hij begon als drummer, had zijn eigen groep Das Pop en heeft al verschillende soloalbums gemaakt. Hij presenteerde radio- én tv-versie van Culture Club op Radio 1 en Canvas. Bent Van Looy heeft ook kleding ontworpen, een gids over Parijs geschreven én hij is kunstenaar.
We hadden afgesproken in zijn atelier in het centrum van Antwerpen. Ik zag schilderijen, op de grond, op een schildersezel, aan de muur.

BVL1

Er stond een stoel met schilderskleren en een grote tafel. De vloer was bezaaid met verfvlekken. Er stonden ook een piano en een stuk van een drumstel.

Bent vertelt over muziek maken en schilderen, hoe dat voor hem twee totaal andere uitingen zijn. Hij vertelt over zijn favoriete boek dat hij elk jaar opnieuw leest en dan telkens weggeeft, over zijn ontmoeting met Jan Wolkers, over voorlezen aan zijn dochters, boeken verkopen op de fiets in Gent, schoenen poetsen en schilderen.

BVL2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Bent Van Looy:

1. J.D. Salinger: Franny en Zooey
2. Jan Wolkers: De Walgvogel
3. Olga Tokarczuk: Jaag Je Ploeg Over De Botten Van De Doden

Luister hier naar aflevering 87 van de podcast ‘drie boeken’ met Bent Van Looy:
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle boeken in deze aflevering vind je hier in de shownotes:https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/06/29/drie-boeken-87-bent-van-looy/


Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

BVL3