'Drie boeken': aflevering 93: Wim Oosterlinck praat met Fien Sabbe

10 augustus 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: presentatrice Fien Sabbe.

"Ik heb altijd alleen maar gelezen voor het plezier, het amusement. Om eruit te zijn, om te kunnen genieten van hoe dingen worden geformuleerd en geschreven."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/08/10/drie-boeken-93-fien-sabbe/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/3IhJsVZEl95NHGza9nBai4

De boekenkast van fien sabbe

Fien Sabbe (1966) is bekend als radio- en tv-presentatrice. Ze werkte onder meer voor Radio Donna, presenteerde het cultuurprogramma L!nk op Canvas, ze was jarenlang gastvrouw van het Filmfestival Gent en het gezicht van de boekenprijs De Gouden Uil. Fien Sabbe werkt nu als advocate. Ze presenteert ook het boekenprogramma Uitgelezen van de Vooruit in Gent, waar ik haar enkele maanden voor deze opname ontmoette. Ik moest toen als gast zelf enkele boeken lezen en een eigen boekentip meebrengen.

FS1

Ik ging naar haar toe in Heusden bij Destelbergen, in het huis waar ze woont met haar man en haar twee zonen. We ging zitten aan de eettafel, iets verder stond de witte boekenkast waar ze mij tijdens het gesprek mee naartoe zou nemen.

Fien Sabbe vertelt over haar voorkeur voor dunne boeken, dat ze traag leest, maar dat er iemand in huis is die nòg trager leest. Ze vertelt hoe het is om Uitgelezen te presenteren en wat de invloed is op je leven als lezer. En we hebben geroddeld over Jos Geysels (ok, gepraat eerder dan geroddeld, maar toch. De woorden: achter zijn rug zijn toch gevallen).

FS2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Fien Sabbe:

1. Jean de la Ville de Mirmont: De zondagen van Jean Dézert
2. Robert Seethaler: Een heel leven
3. Philippe Claudel: Het verslag van Brodeck

Luister hier naar aflevering 93 van de podcast ‘drie boeken’ met Fien Sabbe:
https://open.spotify.com/episode/3IhJsVZEl95NHGza9nBai4

FS3

Alle boeken in deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/08/10/drie-boeken-93-fien-sabbe/


Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck