'Drie boeken': aflevering 97: Wim Oosterlinck praat met Astrid Barbier
In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: schaakster Astrid Barbier.
"Ik ben niet van mening dat iedereen een schaakboek moet gelezen hebben, ik vind vooral dat iedereen de schaakregels moet leren."
Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/09/07/drie-boeken-97-astrid-barbier/
Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/3PKmkNRrVM962KHUyzohf2
Astrid Barbier (1996) behoort tot de Belgische schaaktop. Ze begon al op heel jonge leeftijd te schaken en werd Belgisch kampioen in 2014. Haar zus Wiebke was ook Belgisch kampioen, en ook haar broers zijn schakers. Na haar studies ging ze werken als coördinator kinderwerking in Brussel.
We spraken elkaar in het appartement in Brussel waar ze nu nog met haar ouders woont. Binnenkort gaat ze alleen wonen. We gingen zitten in de living.
Astrid vertelt over schaken vanaf je vier jaar in een gezin waarin iedereen schaakt. Over het boek dat ze las tijdens haar studie en dat haar manier van communiceren voor altijd veranderde. Het gaat over haar dyslectie en of dat haar schaken slechter of beter maakt. En ik vraag haar wat ze van de Netflix-reeks The Queen’s Gambit vindt.
Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Astrid Barbier
1. Ludo Enckels: Ben ik dom?
2. Marshall Rosenberg: Geweldloze communicatie
3. Naïma Charkaoui: Racisme: Over wonden en veerkracht
Luister hier naar aflevering 97 van de podcast ‘drie boeken’ met schaakster Astrid Barbier (via Apple Podcasts):
Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/09/07/drie-boeken-97-astrid-barbier/
Veel luister- en leesplezier!
Wim Oosterlinck