Gents creatief collectief ‘Dichter’ verkoopt ‘Spierboot’: een kortverhaal voor het goede doel

21 juni 2021

Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag hebben de Gentenaars van Dichter een oogstrelend kortverhaal gecreëerd. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar Refu Interim. Hun win-win filosofie? Je doneert voor een goed doel en haalt in ruil een authentiek stukje creativiteit van eigen bodem in huis.

Haal je Spierboot aan boord? Snel zijn is de boodschap, want je kan slechts één week bestellen!

Spierboot is een hedendaagse parabel over de relativiteit van de verhouding ‘vluchteling’ en ‘toevluchtsoord’. Een golvend kortverhaal over omarmen en armkracht. Met Spierboot laten Gentenaars Lien De Vuyst (tekst) en Annelien Smet (illustraties) een eerste ‘Dichter’ samenwerking te water.

Spierboot cover 6luik

'Dichter' is het vervolgverhaal op Land Van Zelf, een geïllustreerd dichtbundeltje waarmee Lien De Vuyst en Jennifer Malomgré in 2020 6500 euro inzamelden voor Het Gents Solidariteitsfonds voor Moeilijke Tijden. Dichter gaat een stapje verder en verruimt de samenwerking met meerdere creatieve Gentenaars. In de loop van 2021 brengt 'Dichter' creatieve fotografen, kunstenaars, vormgevers en schrijvers uit de omgeving van Gent dichter bij elkaar en bij de Gentenaars. Ze verenigen en verkopen creativiteit en met de opbrengst helpen ze de armoede- en kansenkloof in de stad mee te dichten.

Refu Interim is een organisatie die vrijwilligerswerk zoekt voor mensen die nieuw zijn in België. Via leerervaringen en netwerkverbreding wordt door dit initiatief de sociale en professionele zelfredzaamheid van nieuwkomers bekrachtigd. Vrijwilligerswerk dient hierbij als hefboom. De kiem voor Refu Interim werd in 2017 gezaaid op de Gentse Feesten door CirQ / Bataclan op de Gentse Feesten.

Een aantal vrijwilligers van Refu Interim is momenteel volop aan de slag bij de renovatiewerken van het bruisend centrum de Koer in de Brugse Poort. Ze helpen volop mee om het gebouw te ontmantelen. Zij mochten alvast het proefdrukje van Spierboot omarmen.

Spierboot Groep

Je kan Spierboot bestellen tot 23 juni in de Dichter webshop, de opbrengst gaat helemaal naar de ondersteuning van Refu Interim.

Aankooplink:
https://www.dichter.be/products/kortverhaal-spierboot

Nuttige links:
www.dichter.be
www.anneliensmet.com
www.refuinterim.be
www.facebook.com/dichter.gent
www.instagram.com/dichter.gent