Gentse Raconteurs. Echte mensen met echte verhalen

24 maart 2021

Gent is een prachtige stad met geweldige inwoners. De Gentenaren hebben elk hun eigen ervaringen en verhalen, die te mooi zijn om niet te delen. Hier komen de Gentse Raconteurs aan bod. Dit is een platform waar alle verhalen, getuigenissen of gewoon helende boodschappen worden verzameld zodat jij ze kan beluisteren.

We komen van kleins af aan in contact met verschillende verhalen, denk maar aan: de sprookjes toen je klein was, je vrienden die vertellen wat hun is overkomen of gewoon je lievelingsfilm die je maar blijft opnieuw bekijken. Het is dus geen geheim dat goede verhalen ons altijd kunnen boeien en mensen kunnen samenbrengen. Hier zijn de Gentse Raconteurs ook van overtuigd.

Een woordje uitleg. Gentse Raconteurs is een platform waar allerlei getuigenissen van verschillende mensen over heel Gent worden verzameld. Deze getuigenissen zijn meestal verbonden aan een specifieke wijk, maar dit kan evengoed gewoon een boeiend verhaal zijn of een boodschap dat je wil meegeven aan de luisteraars. Op het platform zelf kan je filteren per wijk of per thema. Zo vind je snel het verhaal waarnaar je op zoek bent.

Het is ook niet moeilijk om zelf een verhaal in te sturen. Wil jij iets kwijt over je wijk of heb je een boeiend verhaal dat je wilt delen? Maak een video of audiofragment. Kies een passende foto en je kan het uploaden op het platform. Je kan zelf een reporter worden en zelf op zoek gaan naar boeiende verhalen in de verschillende wijken.

Hier kan je het platform zelf eens bekijken en vind je nog extra info. Veel verhalenplezier!

Thebis Loquet, stagiaire Gent Leest.