Hangt jouw bloemengedicht binnenkort op de Kouter?

11 mei 2022

De Gentse Bloemenmarkt bestaat dit jaar 250 jaar. Om dat te vieren, organiseert de Stad Gent een poëziewedstrijd. Iedereen kan een gedicht insturen. De vijf winnende gedichten drukt de Stad op postkaarten. Ook verschijnen ze als raamtekening bij verschillende handels- en horecazaken rond de Kouter.

Jubileum Bloemenmarkt

250 jaar geleden stond de allereerste bloemenverkoper, Toontje Verstuyft, voor het eerst op de Vogelmarkt en daarna op de Kouter om bloemen te verkopen. Het begin van een fijne traditie want 250 jaar later kan je nog steeds elke zaterdag en zondag prachtige bloemen en planten kopen op de Kouter. Dit maakt de Bloemenmarkt wellicht tot de oudste markt van Vlaanderen. 2022 is dus een jubileumjaar en dit kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom lanceert Stad Gent een poëziewedstrijd rond het thema “250 jaar Bloemenmarkt op de Kouter”.

Prijs

De winnende gedichten, 5 in totaal, worden op postkaarten gedrukt en via de bloemenverkopers op de Kouter verspreid bij hun klanten en verschijnen als raamtekening bij verschillende handels- en horecazaken rond de Kouter. Het gedicht van de eerste laureaat wordt ook op groot formaat tentoongesteld op de Kouter. Daarnaast ontvangen de laureaten waardebonnen om verse bloemen en planten op de Kouter te kopen. De winnaar ontvangt 150 euro, de andere 4 laureaten ontvangen 90 euro.

Een gedicht insturen kan tot en met 7 juni 2022.

Alle verdere info en hoe jouw gedicht in te dienen, lees je hier.