Neem deel aan de jury van de Lezersprijs van De Bronzen Uil 2022

7 september 2022

Lees de 6 geselecteerde debuten en bepaal als stadslezer mee de Lezersprijs van De Bronzen Uil 2022. Spannend!

De Bronzen Uil is een prijs van €10.000 voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar. De prijs gaat naar een debuutroman die verscheen tussen 1 september 2021 en 30 juni 2022. Een professionele jury leest alle ingestuurde debuutromans en maakt een shortlist op van 6 romans. Winnaars van de vorige edities van de Bronzen Uil waren o. a. Lenny Peeters, Lize Spit, Roderik Six, Machteld Siegmann, Caro Van Thuyne, …

Naast de prijs van de vakjury, is er de Lezersprijs van De Bronzen Uil. Die wordt mee bepaald door stadslezers van Gent Leest. De lezersprijs bestaat uit een kunstwerk.

We zoeken 10 gemotiveerde lezers die de 6 geselecteerde debuutromans willen lezen en beoordelen. Als lid van de jury krijg je de 6 geselecteerde debuutromans cadeau.

De inschrijvingen werden woensdag 21 september 2022 afgesloten.
De shortlist van debuten wordt bekendgemaakt op 19 september 2022. Woensdag 28 september om 18 uur kunnen de geselecteerde lezers hun pakketje boeken ophalen in de Bibliotheek De Krook en starten met lezen. We verwachten jouw top 3 en de toelichting uiterlijk op woensdag 7 december 2022.

Je wordt uitgenodigd op de prijsuitreiking op zaterdag 10 december om 19 uur in de Theaterzaal van Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent, maar voorafgaand (dezelfde dag vanaf 14 uur) ook op literaire festival Het Betere Boek in Bibliotheek De Krook. Daar stellen de laureaten zichzelf nog eens extra voor aan het publiek.