De scheurkalender: Wat is jouw volgende boek?

9 februari 2020

366 leestips voor en door stadsgenoten werden samengebracht in de eerste Gent Leest-scheurkalender. De stadslezers die zich aansloten, kregen bij hun inschrijving de vraag naar hun favoriete boek en hun argumentatie hiervoor. Hun antwoorden werden samengebracht in de scheurkalender: voor elke dag een nieuwe leestip. Van Uit de taal van een verliefde van Roland Barthes op 14 februari 2020 tot Leren sterven: brieven aan Lucilius van Seneca op 13 februari 2021, een uiterst gevarieerd aanbod aan romans, poëzie, non-fictie en young adultboeken wordt geserveerd. Je vindt de scheurkalender ook online: https://adobe.ly/39RzpxC.

De eerste Gent Leest-scheurkalender


De scheurkalender bevat 366 pagina’s: 2020 is immers een schrikkeljaar. Elke pagina is de cover van een aanbevolen boek. Op de achterkant staat een korte samenvatting en de argumentatie van een of meer stadslezer(s). Je wordt geïnspireerd op het ritme van één leestip per dag.

Kalender 2

Wie zoekt die vindt

In de vroege morgen, vóór het lanceringsmoment van Gent Leest om 9 uur op het Miriam Makebaplein, werden 100 exemplaren van de Gent Leest-scheurkalender verstopt in de stad. Aan de Gentenaars om ze te vinden en het hebbeding mee te nemen. De scheurkalender wordt immers niet in de boekhandel verkocht. Voor elke stadslezer die voor de lancering een leestip met argumentatie doorgaf, ligt een exemplaar op hem of haar te wachten.

Tine Englebert

Kalender 1