Website 'Gent Leest' gelanceerd met mensensculptuur en boekenruil

17 februari 2020

Lezersplatform ‘Gent Leest’ staat sinds vrijdag 14 februari 2020 online. Om dat in de kijker te zetten, stond er aan bibliotheek De Krook een boekenruil op het programma en werd er een Gent Leest-mensensculptuur gebouwd.

Startmoment

'Gent Leest' werd gelanceerd op International Book Giving Day. Op de nieuwe website kan iedereen boekentips, leesplekken en het literaire aanbod van de stad ontdekken. Om de lancering te vieren, werd er aan bibliotheek De Krook een boekenruil en de bouw van een Gent Leest-mensensculptuur georganiseerd.

Gent Leest 14022020quatre

Scheurkalender

Sinds de oproep in september hebben al meer dan 500 Gentenaars zich aangemeld als stadslezer. Zij hebben allemaal een leestip doorgegeven voor de Gent Leest-scheurkalender. Die scheurkalender telt 366 boekentips. Vandaag werden 200 exemplaren verstopt in het centrum van Gent. Wie een exemplaar vindt, mag het mee naar huis nemen.

Je vindt de scheurkalender ook online: https://adobe.ly/39RzpxC.

Gent Leest 14022020bis

Lezers samenbrengen

Bezoekers van de website vinden nu al zo'n 280 leestips van 100 stadslezers op de site terug. Nadien blijven de stadslezers hun tips online zetten. Verder kunnen bezoekers ook de favoriete leesplekjes van de stadslezers ontdekken, en het platform zal ook fungeren als een agenda van literaire activiteiten en nieuwtjes in Gent.

Persbericht Stad Gent

Gent Leest 14022020tres