Leestip van Geneviève Snoeck

Aanrader voor feelgoodlovers

30 november 2023

In Het Geluksexperiment van Courtney Walsh volgen we wetenschapper Isadora. Ze is er zeker van dat geluk geen keuze is, voor sommige mensen is het gewoon niet weggelegd. En zij kan het weten.

Nadat ze in een damesblad een artikel vindt met 31 manieren om gelukkig te worden, wil ze het tegendeel bewijzen door alle stappen uit te testen. Haar experiment vordert, maar wanneer ze de knappe Cal ontmoet, begint ze aan haar hypothese te twijfelen. Zal Isadora dan toch het geluk vinden?

'Het Geluksexperiment' is een mooie, hartverwarmende feelgood! Ik heb dit boek erg graag gelezen. Aan de ene kant kreeg ik er een warm gevoel van, aan de andere kant gaven de thematiek en de personages een intense, diepere laag aan het verhaal. Kortom: dit boek bevat alles wat een goede feelgood nodig heeft. Daarenboven heeft Walsh ook nog een vlotte pen en leest het verhaal heel vlot.

Ik vond de invalshoek van dit verhaal heel origineel! Iedereen heeft wel al eens zo'n artikel met manieren om gelukkig te worden zien voorbijkomen en het is leuk om Isadora te zien onderzoeken of ze werken. Het experiment voelde heel leerrijk aan en creërde diepgang in het verhaal.

Isadora is een personage dat je meteen in je hart sluit. Ze draagt best wat emotionele bagage met zich mee en stukje bij beetje kom je steeds meer te weten over die bagage. Door alles wat ze al heeft meegemaakt, sluit ze zich af voor anderen en gelooft ze niet meer in haar eigen geluk.

Wanneer Isadora aan haar experiment begint, leert ze steeds meer mensen kennen. De twijfels en angst die daardoor bij haar naar boven komen, zijn opnieuw heel realistisch. Je hoopt zo hard voor haar dat ze zich toch durft open te stellen voor haar geluk. Zij is het soort personage waar je na het lezen nog vaak aan denkt en van wie je je afvraagt hoe het met haar gaat. Ze is écht, realistisch, herkenbaar... Walsh heeft een ontzettend mooi personage gecreëerd.

Ook de andere personages zijn mooi uitgewerkt. Delilah, Darby, Marty, Cal... alle personages staan perfect op hun plek in het verhaal en bieden allemaal hun eigen meerwaarde.

Een aanrader voor feelgoodlovers!

Leestip van Geneviève Snoeck

Het geluksexperiment
Titel:
Het geluksexperiment
Auteur:
Courtney Walsh
# pagina's:
366 p.
Uitgeverij:
KokBoekencentrum Uitgevers
ISBN:
9789029735636
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips