Nore Peleman
Leestip van Nore Peleman
It takes a library to raise a child.

Ik zal er zijn

19 februari 2020

Kort samengevat gaat het verhaal over een jongen Sam en zijn kleine broertje Riddle. Hun vader is een gestoorde dief en als het hem wat te heet onder de voeten wordt, gaat hij er telkens met hen vandoor. Tot Sam een meisje ontmoet. Kan hij zijn vader overtuigen om te blijven?

Een vriendin van mij heeft me dit boek aangeraden. Ik ben zeer blij dat ze dat heeft gedaan. Het was een geweldig verhaal. De band tussen Sam en zijn jongere broertje is ontroerend. In het midden van het verhaal komt er een onverwachte wending wat het nog spannender maakt. Het verhaal is gedetailleerd geschreven zonder dat het langdradig wordt. Je wordt meegesleurd in een avontuur vol vragen en hoopt dat alles goed komt.

Ik vind het tof om quotes te zoeken en uit dit boek wil ik graag deze met jullie delen:
“Hij was niemand van nergens, en niets was alles wat hij wist.”

Synopsis

Het is liefde op het eerste gezicht tussen Emily en Sam. Emily weet zeker dat Sam de ware is voor haar. Hij is niet zo oppervlakkig als andere jongens, hij praat ook niet steeds over zichzelf en hij is nog knap ook. Maar Sam is geen gewone jongen. Hij en zijn jongere broertje Riddle gaan niet naar school, wonen in een bouwval en blijven nooit lang op één plek. Hun vader is voortdurend op de vlucht voor de politie en voor de stemmen in zijn hoofd. Als Sams vader de geheime liefde tussen Sam en Emily ontdekt, draait hij helemaal door. Hij ontvoert Sam en Riddle en gaat er met hen in hun busje vandoor.

Nore Peleman
Leestip van Nore Peleman
It takes a library to raise a child.

Ik zal er zijn
Titel:
Ik zal er zijn
Auteur:
Holly Goldberg Sloan
# pagina's:
317 p.
Uitgeverij:
Querido
ISBN:
9789045113661
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Probleemgezinnen