Natalie Eeraerts
Leestip van Natalie Eeraerts
A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one - George R.R. Martin

Relatie van een zangeres en theatermaker in naoorlogs Vietnam

28 december 2020

Hung en Suong leren elkaar kennen tijdens de oorlog in Vietnam. Suong is een eenvoudig meisje uit de bergen en ze sluit zich aan bij Hungs rondtrekkend theatergezelschap, waar ze een beroemde zangeres wordt. Wanneer de oorlog voorbij is, willen ze een nieuw leven beginnen, maar dan gebeuren een aantal dingen waardoor hun leven op zijn kop gezet wordt. Doorheen de gebeurtenissen die volgen, krijgt hun relatie het zwaar te verduren.

De titel verwijst naar een passage uit het boek, waarbij één van de hoofdpersonages een drastische beslissing neemt, maar eigenlijk is het hele boek opgebouwd als een 'lied van herinnering'. Een groot deel van het verhaal wordt verteld vanuit de herinnering van de personages over verschillende gebeurtenissen uit hun leven, waardoor je een beeld krijgt van de verwikkelingen doorheen de tijd, maar soms niet goed meer weet wat wanneer juist gebeurt.

Ik vond het in hele mooie taal geschreven, een boeiend verhaal dat je een beeld geeft van de situatie en corruptie in het naoorlogse Centraal-Vietnam onder communistisch bewind.

Synopsis

Autobiografisch getint relaas van de relatie van een Noord-Vietnamese zangeres met een bandleider tijdens de oorlog met Zuid-Vietnam.

Natalie Eeraerts
Leestip van Natalie Eeraerts
A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one - George R.R. Martin

Lied van herinnering
Titel:
Lied van herinnering
Auteur:
Duong Thu Huong
# pagina's:
380 p.
Uitgeverij:
Nijgh en Van Ditmar
ISBN:
90-388-3104-8
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde

Gerelateerde leestips