Cristina Vanlook
Leestip van Cristina Vanlook
Alle boeken zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere

Hartverwarmend Young-Adult coming of age én coming-out-verhaal.

19 februari 2020

De achttienjarige, biseksuele, Tanner past niet in zijn dorp Provo, een plek waar vooral conservatieve mormonen wonen. Zijn ouders weten van zijn seksuele geaardheid en hebben hier geen enkel probleem mee. Omdat de moeder van Tanner als mormoon is opgegroeid, heeft ze wel schrik voor de reacties van de gemeenschap. Zelf heeft ze immers jaren geleden ervaren hoe haar zus geëxcommuniceerd werd na haar coming-out. Als gezin beslissen ze dan ook dat Tanners seksuele geaardheid geheim best blijft in deze stad tot hij naar de universiteit gaat. Maar dan wordt Tanner verliefd op Sebastian, de zoon van de bisschop.

Het is lang geleden dat een boek mij stil heeft weten te krijgen. Dit boek weet je te raken op zoveel vlakken en op onnavolgbare wijze. De roman blinkt uit op het gebied van vriendschap, moed, familiebanden en liefde. Wees gewaarschuwd: dit prachtige boek doet je als lezer in een emotionele rollercoaster belanden.

Het overgrote deel van dit boek wordt geschreven vanuit het perspectief van Tanner. Het leuke hieraan is dat Tanner geen problemen heeft met zijn eigen seksuele geaardheid. Aangename keuze van de schrijver: hierdoor is er geen constante strijd van het hoofdpersonage met zichzelf, wat het boek minder dramatisch maakt.

Mijn versie van jou is een hartverwarmend boek over het openstaan voor je seksuele geaardheid, voor jezelf opkomen en durven dromen. Droom dus zelf een beetje mee en haal als de bliksem dit boek in huis.

Synopsis

Tanner (18, ik-figuur) is biseksueel, maar dat houdt hij verborgen voor zijn strenggelovige klasgenoten. Dan wordt hij stapelverliefd op zijn mentor Sebastian. Vanaf ca. 16 jaar.

Cristina Vanlook
Leestip van Cristina Vanlook
Alle boeken zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere

Mijn versie van jou
Titel:
Mijn versie van jou
Auteur:
Christina Lauren
# pagina's:
309 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Q
ISBN:
9789021409665
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Godsdienst

Gerelateerde leestips