Esther de Reys

Ik heb klassieke geschiedenis gestudeerd en vervolgens een tweede master in de literatuurwetenschappen. Daar spreekt de fascinatie voor verhalen duidelijk in door. Ik lees - als het kan - dagelijks, en ik doe het ook overal: in bed, in bad, op de trein, al wandelend, op café. Het liefst lig ik in bed of in de zetel met een boek.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Cliché tot en met, maar toen ik de eerste Harry Potter uit had, toen wist ik dat ik nóg wilde lezen, méér wilde lezen. Sindsdien ben ik blijven lezen.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Ik was vroeger van fan de boeken van Rachel Gibson (chick lit tot en met). Het is lang geleden dat ik er nog zo eentje heb gelezen, maar ter ontspanning op vakantie zie ik mezelf dat nog wel eens doen. Of Young Adults: die zijn ook om van te smullen.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Connie Palmen, Maddie Mortimer, Jonathan Safran Foer, Virginia Woolf (moest ze nog leven), Sylvia Plath (moest ze nog leven), Cynan Jones, Esther Kinksy.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje. Echt een meesterwerk!

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met mijn vriend (samen hebben we thuis meer dan duizend boeken) en met enkele vrienden. In Nieuw-Gent zijn we met vrienden een mini-boekenclubje opgestart, maar ook in de Brusselse rand en in het verre Limburg heb ik een aantal vrienden die door het lezen gepassioneerd zijn.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Verdwijntijd van Annemarie Peeters.

Hoe kies je je volgende boek?

Heel stom: ik doe iene-miene-mutte bij de boeken die nog op mijn 'te lezen'-schapje liggen. Soms kiezen mijn vriend en ik samen een boek uit. Dan leggen we alle opties op de grond in drie stapels en kiezen we telkens uit de bovenste drie het beste boek uit tot er maar een overblijft. En soms ga ik gewoon naar de winkel of de bieb en kies ik daar een boek op basis van de cover, achterflap en waar ik het meest zin in heb.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Literaire fictie. Ik lees vooral Nederlandstalige en Engelstalige boeken. Bij mij kan je tips krijgen over boeken die misschien minder onder de aandacht komen, ik laat me heel weinig leiden door reviews in kranten of podcasts, maar kies meestal op basis van wat ik heb zien liggen in de bieb of winkel, op wat anderen me aanraden of welke tekst me is bijgebleven. Ik lees ook graag prentenboeken en young adults (ook al is dat lang geleden), maar wil daar ook graag over uitwisselen!

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Esther de Reys

"Ik raad jullie allemaal aan te lezen. En veel ook. Je verstand is geen kooi. Het is een tuin. En het vergt onderhoud.

5 x Leestips gedeeld 5 x Recente boeken 5 per 6 maanden 1 x Romans 1 x Dunne boeken 1 x Dikke boeken 1 x Non-Fictie

Enkele leestips van Esther

Ontdek enkele leestips van Esther