Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Blaast je van je sokken

7 februari 2022

Wat.Een.Prachtig.Boek! Ik heb dit boek ademloos en in één ruk uitgelezen. Daré laat de jonge Adunni aan het woord. Adunni, een machteloos arm meisje zonder rechten op het platteland van Nigeria, wordt door haar vader uitgehuwelijkt aan een oude man als zijn derde vrouw. Na een vreselijk voorval wordt ze opnieuw als een pion verschoven naar een positie als hardwerkende semi-slavin in een rijk huishouden in de hoofdstad. Telkens zijn het mannen die haar lot bepalen, oude tradities die haar beknotten, wreedheid en hebzucht die haar neerduwen. Maar Adunni is leergierig en ambitieus. Ze wil vooruit, wil zelfbeschikkingsrecht, wil een opleiding en een beter leven voor meisjes zoals zijzelf.

Daré vertelt het meeslepende verhaal volledig vanuit Adunni's standpunt, waardoor het verhaal in gebroken Engels begint en de grammatica en woordenschat accurater en rijker worden naarmate Adunni als een spons meer en meer kennis opslorpt.

Dit prachtige boek laat je meeleven met Adunni, laat je stilstaan bij zaken die je evident vindt als witte persoon, maar die dat niet zijn, toont je moed en volharding, maar ook compassie en genade, mededogen en gulheid. Een absolute aanrader!

Synopsis

Nadat de 14-jarige Nigeriaanse Adunni uit een gedwongen huwelijk is gevlucht, probeert ze haar droom te verwezenlijken en een opleiding te volgen.

Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

The girl with the louding voice
Titel:
The girl with the louding voice
Auteur:
Abi Daré
# pagina's:
314 p.
Uitgeverij:
Sceptre
ISBN:
9781529359237
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwen ; Nigeria, Moderne slavernij, Uithuwelijking

Gerelateerde leestips