Leestip van Geneviève Snoeck

THE FLATSHARE - Beth O'leary

1 augustus 2023

Tiffy is onverwacht vrijgezel na een turbulente relatie. Ze zoekt dus een nieuwe woonplaats. Ze reageert op de advertentie van Leon, een verpleger die enkel nachtdiensten draait. Zijn broer zit onschuldig in de gevangenis en hij heeft geld nodig om zijn advocaat te betalen. De oplossing: ze delen Leons bed, maar zien elkaar nooit. Wanneer Tiffy's ex haar stalkt en het hoger beroep van Leons broer niet opschiet, blijken ze elkaar nodig te hebben. Maar hoe goed ken je iemand die je nog nooit hebt ontmoet?

--------------------------

The Flatshare is een verhaal met een originele insteek en een diepe verhaallijn. De plot is origineel: twee mensen delen een flat, maar hebben elkaar nog nooit gezien. Die insteek maakte me heel nieuwsgierig.

De verhaallijnen van Leon en Tiffy waren heel krachtig. Het verhaal wordt in twee perspectieven verteld, iets wat ik heel fijn vind. Afwisselend volg je de blik van Tiffy en van Leon. Ik moest in het begin wel even wennen aan de manier waarop de hoofdstukken van Leon geschreven zijn. Hij spreekt namelijk in korte en bondige zinnen, maar de schrijfstijl zette het personage kracht bij en is een deel van zijn persoonlijkheid. O'leary heeft dus ook haar schrijfstijl aan haar personages aangepast en dat is voor mij een meerwaarde!

'The Flatshare' is over het algemeen een luchtig verhaal met humor, maar Tiffy en Leon hebben allebei hun problemen die ze met elkaar delen via post-its. Hun problemen geven dit verhaal een diepere laag. Ik had niet verwacht dat de verhaallijn van Tiffy zo intens zou zijn. Zeker wanneer haar ex haar begint te stalken, krijgt het verhaal een emotionele wending. Ook de verhaallijn van Leon is goed uitgewerkt. Hij probeert zijn onschuldige broer uit de gevangenis te krijgen. Daarenboven brengt zijn job als verpleger ook een mooie, meeslepende verhaallijn met zich mee.

O'leary is erin geslaagd om met de nodige humor en emotie veelzijdige personages en verhaallijnen neer te zetten. Dit verhaal laat je lachen, maar haalt ook diepe emoties naar boven. Een aanrader!

Leestip van Geneviève Snoeck

Veel liefs
Titel:
Veel liefs
Auteur:
Beth O'Leary
# pagina's:
1 digitaal bestand
Uitgeverij:
De Fontein
ISBN:
9789026145933
Materiaal:
E-boek
Sfeer:
Intens,
Vrolijk,
Warm

Gerelateerde leestips