Relaas

Relaas is een groeiende collectie waargebeurde verhalen, verteld door de gewone en bijzondere mensen die ze zelf hebben meegemaakt.

Relaas organiseert in Gent jaarlijks tien vertelavonden, waarbij de verhalen niet alleen voor een live publiek worden verteld, maar ook worden opgenomen om ze achteraf uit te zenden in een audiopodcast. Tijdens zo’n vertelavond geven vier vertellers een eerlijke en anekdotische kijk in hun leven. In een warme, intieme setting krijgen luisteraars vier waargebeurde verhalen te horen waar zij - en vele anderen met hen- dankzij de podcast ook achteraf van kunnen genieten. Ieder Relaas krijgt bovendien vorm in een illustratie op maat. Ook eens luisteren? Dat kan via de website van Relaas en verschillende podcast- en mediakanalen.
De mensen achter Relaas geloven dat iedereen een boeiend verhaal heeft dat het verdient om gehoord te worden. Daarom willen ze verhalen van diverse pluimage verzamelen, ook van mensen die van nature uit niet zo goed kunnen vertellen maar wel iets te vertellen hebben. Voor hen voorziet het team begeleiding bij het neerpennen van hun verhaal, zodat ze het vol overtuiging kunnen brengen op de vertelavond. Heb jij ook een verhaal te vertellen waarvan jij denkt dat het kan inspireren, ontroeren, doen lachen of ontwapenen? Laat team Relaas dan iets weten via hun website: