Uitgelezen april 2022

Herbekijk de Uitgelezen-editie van april 2022. Vaste panelleden Jos Geysels, Fien Sabbe en Anna Luyten bespraken samen met politicoloog Hendrik Vos en schrijver, theater- en documentairemaker Nic Balthazar enkele literaire parels.

Panelleden Jos Geysels, Fien Sabbe en Anna Luyten bespraken samen met politicoloog Hendrik Vos en schrijver, theater- en documentairemaker Nic Balthazar deze literaire parels:

1) Sarah Hall haar pandemieroman ‘Het atelier’, een kort maar episch boek over een liefdespaar dat zich in een atelier schuilhoudt, terwijl buiten een virus rondwaart.

2) ‘Kromme ploeg’ van Itamar Vieira Junior, over twee zussen uit Brazilië die uit elkaar groeien door ongelijkheid en sociaal onrecht.

3) De hartverscheurende roman ‘Mijn lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld over de obsessieve relatie tussen een veearts en de dochter van een boer, waarmee ze de Boon-literatuurprijs in de wacht sleepte.

Als special guest nodigden we voormalig Gouden Uil-winnaar Marc Reugebrink uit, die vertelt over zijn nieuwe roman ‘De vrouw die niet bestond’. De Rwandese Porcelain id zorgde voor de muzikale intermezzo’s. Hun soloproject is een combinatie van krachtige teksten, een sterke stem en een unieke performance.