Uitgelezen maart 2022

Herbekijk de Uitgelezen-editie van maart 2022. Jos Geysels, Fien Sabbe en Yousra Benfquih bespraken samen met Els Keytsman, directrice van het gelijkekansencentrum Unia, Brigitte Herremans, onderzoekster mensenrechten aan de Universiteit enkele spraakmakende boeken.

Uitgelezen maart 22

Jos Geysels, Fien Sabbe en Yousra Benfquih bespraken samen met Els Keytsman, directrice van het gelijkekansencentrum Unia, Brigitte Herremans, onderzoekster mensenrechten aan de Universiteit volgende boeken:

1) Open water van Caleb Azumah Nelson, een liefdesverhaal tussen twee gekleurde mensen die zich niet thuis voelen op hun privéschool.

2) Het voorval van Annie Ernaux, waarin ze beschrijft hoe ze in de jaren ‘60 een (toen nog) illegale abortus liet uitvoeren, en wat dat met zich meebracht.

3) Naar het paradijs van Hanya Yanagihara: haar langverwachte nieuwe roman die Amerika over de tijdspanne van drie eeuwen laat zien. Kan ze het succes van 'Een klein leven' evenaren?

Als speciale gast verwelkomden we Nederlands-Oekraïne schrijfster Lisa Weeda die over haar boek Aleksandra vertelt, het verhaal van een familie tussen Oost- en West-Oekraïne die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Daarnaast deelde ze haar kijk op de huidige situatie in Oekraïne. Billie Kawendé zorgde voor muziek met een Congolees tintje.