Uitgelezen XL 30 mei 2023

Op dinsdag 30 mei vierde het succesvolle maandelijkse boekenprogramma ‘UITGELEZEN’ van VIERNULVIER haar twintigste verjaardag in De Vooruit. Dit was meteen ook het afscheid van dit boekenprogramma in het huidige format, en van de drie vaste panelleden Anna Luyten, Fien Sabbe en Jos Geysels.

Tijdens de XL-editie van UITGELEZEN op dinsdag 30 mei vierde vierNulvier het twintigjarig bestaan van het maandelijks boekenprogramma, legde op gepaste wijze een kers op de verjaardagstaart en nam afscheid van het huidige format. Achter de schermen werkte vierNulvier al even aan de doorstart van het boekenprogramma. Tijdens deze laatste editie konden ze aankondigen dat UITGELEZEN de doorstart krijgt die het verdient. Vanaf januari 2024 neemt de literaire organisatie Behoud de Begeerte de programmatie op zich.

Vaste panelleden Jos Geysels, Anna Luyten en Fien Sabbe verwelkomden auteurs Bart Moeyaert en Lize Spit en hoogleraar Mensenrechten Eva Brems (UGent). Tussendoor zorgde soulzangeres Kapinga Gysel voor de muzikale intermezzo’s.

BOEKEN OP TAFEL

1. Emy Koopman - Tekenen van het universum
2. Hilary Mantel - Voorbij het zwart
3. Aldous Huxley - Heerlijke nieuwe wereld

Meer info: bit.ly/Behoud_de_Begeerte_programmeert_voortaan_UITGELEZEN