Merel Goossens

Mijn naam is Merel, ik ben 27 en woon in Gent. Ik studeerde criminologie en stedenbouw en werk nu als stedenbouwkundig ontwerper in Kortrijk. Dat betekent dat ik elke dag tweemaal op de trein zit. Naast wat kletsen met de collega's gebeurt het geregeld dat ik mijn boek open sla. Sinds ik werk is de frequentie waarmee ik lees sterk gestegen, wat mij zeer is bevallen. Je komt mij nu vrijwel nooit zonder boek tegen. Ik zal dan ook mijn best doen de beste leeservaringen met iedereen te delen. Veel leesplezier!
Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

'Wilde Zwanen' van Jung Chang las ik op aanraden van mijn mama. Het geeft aan de hand van drie generaties moeders en dochters een 'fantastisch' beeld weer van de situatie in China tijdens de 20e eeuw. Ik was nog jong toen ik die 'kloef' voor de eerste maal las en vermoed dat de nuances en boodschappen toen misschien niet volledig tot me zijn doorgedrongen.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Heel wat collega's pendelen van Gent naar Kortrijk en terug. Het merendeel leest graag en veel, wat er voor zorgt dat we onze boeken(tips) geregeld aan elkaar uitwisselen.

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Enkele leestips van Merel

Ontdek enkele leestips van Merel