Ellen De Pauw

24 jaar - Studente Criminologie- Thriller fanaat - Gefascineerd door geschiedenis en wetenschap
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Ik denk dat dit voornamelijk mijn ouders zijn. Mama nam me vaak mee naar de bibliotheek na school toen ik nog jong was en papa is gewillige chauffeur om te rijden naar de boekenbeurs of te snuisteren op een bibliotheek verkoop.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

The Da Vinci Code. Het eerste volwassen boek dat ik las en dat mij werd aangeraden door mijn papa. Deze tip heeft ervoor gezorgd dat ik mijn liefde voor boeken niet verloor toen ik jeugdboeken maar saai begon te vinden. Vroeger herlas ik dit iedere kerstperiode maar aan deze traditie kwam een einde toen ik begon aan de Universiteit van Gent. Hoog tijd om deze traditie nieuw leven in te blazen!

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Zonder twijfel mijn papa. Zo is onze jaarlijkse vader-dochter uitstap naar de plaatselijke bibliotheekverkoop van afgevoerde boeken. Maar ook studentenclub Epos mag niet ontbreken! Deze niet zo traditionele studentenclub is er voor alle studenten die graag lezen of boeken verzamelen. We komen regelmatig samen om over boeken te praten of om boek gerelateerde activiteiten te doen. Kom zeker eens langs als je student bent!

Hoe kies je je volgende boek?

Ik kijk eerst in mijn boekenkast of er een boek is dat ik nog niet gelezen heb en waar ik zin in heb om aan te beginnen. Is dit niet het geval dan snuister ik op Goodreads door mijn leeslijstje en ga dat dan halen in de bibliotheek.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Thrillers en non-fictie (vooral geschiedenisboeken).

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Ellen De Pauw

Ellen De Pauw

Nooit genoeg tijd en boeken, altijd te weinig plaats in de boekenkast

Enkele leestips van Ellen

Ontdek enkele leestips van Ellen