Dirk Bellon

Ik heb altijd graag stripverhalen gelezen maar er ging een nieuwe wereld voor me open toen ik voor het eerst een comic in handen kreeg: de X-mannen. Personages die niet begrepen werden door de buitenwereld en met superkrachten; ik was onmiddellijk verkocht. Het blijft echter een genre dat door veel mensen wordt onderschat. Niet alleen superhelden komen aan bod, ook zwaardere thema’s worden niet uit de weg gegaan. De verpakking is misschien anders, maar de boodschap komt even hard binnen. Ik hoop dat ik via deze weg anderen ook kan laten kennismaken met deze fantastische wereld.
Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Ik kan al een hele tafel vullen: Mark Millar, Ed Brubaker, Brian Azzarello, Mike Mignola, Frank Miller, Neil Gaiman, Garth Ennis en Keith Giffen. Schrijvers/tekenenaars die allemaal hun stempel hebben gezet op de hedendaagse comics of literatuur.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

"The Dark Knight returns" van Frank Miller, ook al ken ik het bijna vanbuiten.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Ongeveer één keer per maand wisselen mijn broer en ik leesvoer aan elkaar uit. De materialen die ik echt goed vind, probeer ik dan op mijn beurt aan mijn vriendin door te geven met wisselend succes.

Hoe kies je je volgende boek?

Meestal aan de hand van de auteur maar een mooie cover kan ook wonderen doen.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Voornamelijk comics en strips . Als ik nog tijd over heb, lees ik vooral sci-fi of fantasy-verhalen. Af en toe kan er ook non-fictie tussen sluipen als het onderwerp mij interesseert.

Ik lees

Boek per boek

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik


Dirk Bellon

Dirk Bellon

1 x Thrillers 5 x Dikke boeken 5 x Dunne boeken 15 x Leestips gedeeld 1 x Fantasy 1 x Graphic novels 1 x Sciencefiction

Enkele leestips van Dirk

Ontdek enkele leestips van Dirk