Christel Van Renterghem

Mijn leesdrang als kind leidde tot de keuze voor mijn studies, Germaanse filologie. Taal is altijd mijn dada geweest, niet alleen het Nederlands, maar ook vele vreemde talen. Zowel schriftelijk als mondeling kan ik bekoord worden door taal. Naast deze passie, ben ik heel nieuwsgierig naar mensen en hun drijfveren, gedachten , meningen, gevoelens. Op latere leeftijd heb ik me dan verdiept in de psychologie. Mijn leergierigheid brengt mij altijd naar allerlei workshops, lezingen en opleidingen. Te veel om op te noemen. Dit verklaart ook de brede interesse die ik heb bij de keuze van de boeken die ik lees.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Vanaf het ogenblik dat ik als kind een voet in de bibliotheek gezet had, was ik verslaafd aan lezen. De boeken zelf hebben mij aangezet tot lezen. Ik werd een boekenverslinder tot 10 kinderboeken per week. De kinderbibliotheek in mijn geboortedorp was dan ook snel uitgelezen. Nu weet ik dat ik zeker 1000 jaar moet worden om alle boeken in de wereld te kunnen lezen, en dan nog...

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

In de wachtzaal bij de dokter of bij de tandarts lees ik de roddelblaadjes.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Zeker Connie Palmen. Voor mij is zij de beste schrijfster van de Nederlandstalige literatuur. Haar taal is plastisch, eenvoudig en hangt af van het thema in haar boeken. Haar boeken zijn nooit vrijblijvend.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Alle werken van Connie Palmen.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met de leesgenoten in de leesgroep. Dit doen we al meer dan 10 jaar en nog altijd hebben we leerzame, enthousiaste, soms grappige, soms vurige gesprekken.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Boeken moeten passen bij de ontvangers van het geschenk.

Hoe kies je je volgende boek?

Ofwel heb ik een tip gekregen om een boek te lezen, ofwel ga ik naar de bibliotheek en laat het boek mij kiezen.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

romans, ook non-fictie boeken over allerlei onderwerpen, vooral over psychologie, spiritualiteit. Boeken over wetenschappen zijn niet aan mij besteed. De boeken die we gelezen hebben in onze leesgroep. Dit is reeds een hele lange lijst.

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Christel Van Renterghem

Christel Van Renterghem

Boeken, mijn eerste liefde.

Enkele leestips van Christel

Ontdek enkele leestips van Christel